Viidestoista Karaoken MM-finaali käydään Helsingissä 14.-18.11.2017

Maailman suurin ja arvostetuin lauluharrastajien kilpailu on perustettu vuonna 2003 Heinolassa, ja viime vuosina finaali on käyty mm. Kanadassa, Singaporessa ja Ruotsissa. Nyt maailmanmestaruudet ratkeavat ensimmäistä kertaa Helsingissä, johon rakentuu kisan ympärille koko viikon kestävä laulajien festivaali.

Maailman parhaat karaokelaulajat kilpailevat tänä vuonna viidessä eri kategoriassa: perinteisesti kilpailussa on jaettu naisten ja miesten maailmanmestaruus, ja viime vuodesta lähtien mukana on myös duettosarja. Nyt päästetään lavalle alaikäisetkin karaokelaulajat, joille on avattu omat lasten- ja nuortensarjat.

15-vuotisjuhlavuottaan viettävät Karaoken MM-kilpailut käydään lukuisissa partnerimaissa ympäri maapallon, ja joka maan voittajat kerääntyvät Helsinkiin marraskuun puolivälissä.

Ensimmäinen KWC Junior -kisa käydään Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kulttuuriareena Glorian lavalla tiistaina 14. marraskuuta. Silloin Gloriassa pidetään myös KWC Industry Day -tapahtuma, ja kyseinen päivä avaa vuoden 2017 finaaliviikon.

Aikuisten kisapaikkana toimii ensimmäisten kierrosten ajan 15.-17.11. Le Bonk, ja pääfinaali lauletaan lauantaina 18.11. Nosturissa.

Lisäinfoa on luvassa pian, kun julkaistaan koko kisojen karsintapaikat sekä osallistumisohjeet. Yleisöä varten tulee 1.5. myyntiin erikoishintaan ensimmäinen erä koko viikon kisapasseja.

Vuoden 2017 maailman finaali käydään Helsingin Nosturissa.